Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Restaurace Maják na pražském Chodově nesplní vaše očekávání

Redakce

Redakce

3. 8. 2011

V Praze je doslova moře restaurací. Nepřehledná masa vody, ve které je těžké se vyznat a najít správný směr. Pražská restaurace Maják svítí do dáli a láká nebohé mořeplavce do tepla svého podniku.

FOTO: Jídelní lístek restaurace Maják

Jídelní lístek restaurace Maják, Foto: Ondřej Hartman, Topzine.cz

Dokáže jim ale nabídnout i něco jiného než teplo? Posuďte sami.

Bývalá pizzerie, nyní restaurace

Když jsem byl v Majáku u Roztyl před pár lety, byla to čistokrevná pizzerie. Pizzu si sice můžete vybrat i dnes, ale jedná se spíše o okrajovou nabídku. Kuchyně nabízí totiž nejrůznější směsku světové i domácí gastronomie (vyberu např. křídla Buffalo Wings, tradiční svíčkovou či špagety Carbonara) a z jídelního lístku je znát touha zaujmout každého, kdo do Majáku zabloudí.

Lístku bohužel nepřidalo, že byl upatlaný. Stejně tak jako stůl na zahrádce, na které jsme seděli.

Číšník se zpočátku nezdál být ani extra sympatický ani  nesympatický, i když je pravda, že si nás všimnul až za pár minut. Po chvíli však donesl objednané pivo teplé. A tady už jsem začínal být nervózní.

Jaký servis, taková kuchyně

Na jídlo jsme čekali téměř 45 minut. Nutno podotknout, že v celém podniku bylo asi tak osm zákazníků. Ani tak jsem neházel flintu do žita a čekal na svou marinovanou vepřovou panenku, pečenou v celku s česnekovou omáčkou (navíc jsem si objednal i sýrovou a tatarskou omáčku).

Mé partnerce nejdříve přinesli pizzu, přičemž mě nechali čekat dobrou minutu. K panence v celku mi nepřinesli ani steakový nůž.

FOTO: Vepřová panenka s česnekovou omáčkou

Vepřová panenka s česnekovou omáčkou, Foto: Ondřej Hartman, Topzine.cz

Bohužel, kvalita pokrmu odpovídala celkovému dojmu. V ideálním případě by měla být vepřová svíčková uvnitř růžová. Nic takového se nekonalo. Možná se mě číšník zapomněl zeptat: „Jak to chcete?“, ale obávám se, že nikoli a kuchař dělá propečenou panenku úplně každému.

Panenka je výborné maso a stačí, když ho jen posolíte. Samotná chuť masa a šťavnatost postačí na dobrý pokrm. Jenomže když je panenka udělaná příliš, chuť ztratí. V takovém případě by pomohla ona slibovaná marináda. Upřímně netuším, zda tam byla. Pokud marináda rovná se olej, tak to možná ano. Ale já bych si pod slovem marináda představoval alespoň nějakou chuť (bylinky, med, cokoli).

Česneková omáčka byla česneková málo, sýrová omáčka byla studená a v tatarské bylo až zbytečně moc cibule. Ovšem má příloha, restované brambory se slaninou, se skutečně tvářily jako restované, a nikoli hozené do friťáku.

Výsledný efekt?

Když shrnu celkový dojem, byl velmi, velmi záporný. Podnik se tváří jako lehce nadprůměrná restaurace zkřížená s pizzerií, ale vyjdou z toho jen trosky ztrouchnivělé lodi.

Až se tedy ztratíte v moři restaurací a hospod, rozhodně se nenechte zlákat Majákem, o který se rozbíjejí nejen vlny, ale také chuť jídla, příjemnost obsluhy a atmosféra podniku. Někdy je lepší dát přednost obyčejné přístavní knajpě.

majak.chrpa.cz

Adresa: Krejnická 1 / 2021
Praha 4, 148 00

Otevírací doba: Po-Ne: 11:00-23:30

Celkové hodnocení:
Jídlo: 2** Atmosféra: 3*** Obsluha: 2**

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Restaurace Maják na pražském Chodově nesplní vaše očekávání