Šťavnatou pochoutku můžete usmažit prakticky každý den. Stačí mít ty správné ingredience a je to! Poradíme vám, jak na to!
Dvě řady kvalitně vypadajícího lidského masa Foto: Kateřina Mikešová, Topzine.cz
Důležité je kvalitní lidské maso. Obvykle stačí zhruba padesát až sto kilogramů živé váhy. Vykašlete se na přílohu – zelenina nebude potřeba.
Klíčem k úspěchu je podlít maso správným vínem
Samotných padesát až sto kilo živé váhy je dobrý základ. Usmažit lidský mozek na víně ale vyžaduje především kvalitní nápoj. Chcete-li, aby se mozek precizně propekl skrz naskrz a nezůstal v něm ani náznak živé buňky, doporučujeme vám nekvalitní krabicová vína, ideálně ta nejlevnější.
Tajemstvím úspěšného smažení lidského mozku je pak to správné množství moku. Máte-li padesát kilogramů lidského masa (natož pak ženského), bude vám pro perfektní přípravu stačit zhruba litr a půl nekvalitního vína. Pokud seženete spíše mužské lidské maso o váze nad sto kilogramů, počítejte aspoň s dvěma až třemi litry patoku. Červené? Bílé? Ideálně kombinovat!
Netřepat, promíchat
Lidský mozek podle váhy živého masa, rychlosti, jakým ho budete podlévat, a (ne)kvality a množství vína smažte zhruba dvě až deset hodin.
Zaručujeme vám, že si na tomto pokrmu užijete minimálně přípravu. Ovšem doporučujeme rychlou konzumaci – druhý den je lidský mozek na víně většinou nepoživatelný.
(Ano, dnes je apríl, nemusíte brát článek doslova.)