Honí vás mlsná? Máte na něco chuť? Chcete hřešit? Potom hřešte s tím správným dezertem! Náš rýžový nákyp uspokojí vaše chuťové buňky. Věřte, že mu zcela podlehnete.
Postup přípravy
- Propláchnutou rýži dáme asi na 20 minut vařit do mléka. Rýži necháme chvíli vychladnout, mezitím oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky vyšleháme s citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, poté smícháme s rýží. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu a také lehce vmícháme do rýže.
- Polovinu připravené rýže rozprostřeme do vymazané zapékací mísy a na ni naskládáme kompotované meruňky, zasypeme skořicí a přikryjeme zbylou rýží.
- Do trouby předem vyhřáté na 165 stupňů dáme péct na 20 minut.
- Zatímco se nákyp peče, vyšleháme si bílky s cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Na upečený nákyp poté rozprostřeme sníh a dáme opět zapéct na 6 minut.