Menu
TOPZINE.cz

Recept na vepřovou panenku v župánku. Pochutnejte si netradičně a zdravě

Přemýšlíte, čím překvapit při nedělním obědu, nebo si chcete jen připravit jednoduché jídlo, na kterém si pochutnáte? Neváhejte a vyzkoušejte recept, který vám dodá potřebné obranné látky po zimě.

Vepřová panenka v župánku

Vepřová panenka v župánku. Foto: Kristýna Kolibová, TOPZINE.cz

Vepřová panenka je libové a chutné maso, které je delikatesou pro svá jemná svalová vlákna a velice výživné díky vysokému obsahu bílkovin. V kombinaci s listovým těstem, česnekem, který má detoxikační účinky, a špenátem, který je plný železa, získá tento pokrm vynikající a originální chuť.

Ingredience pro 2 osoby:

1 vepřová panenka
200 g listového těsta
několik listů špenátu
stroužek česneku
sůl
mletý pepř

Příprava: 10 až 15 minut
Pečení: 30 minut

Nejprve omyjeme celou panenku a potřeme ji solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

Poté rozválíme listové těsto a poklademe špenátovými listy. Na takto připravené těsto položíme panenku a zarolujeme. Oba konce zabalíme, aby zůstala šťáva z masa uvnitř.

Čtěte také: Recept na krémovou žampionovou polévku

V předehřáté troubě na 250°C pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby nakrájíme panenku na jednotlivé 1 až 2 cm silné kousky a podáváme s bramborami či rýží.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na vepřovou panenku v župánku. Pochutnejte si netradičně a zdravě