Přemýšlíte, čím překvapit při nedělním obědu, nebo si chcete jen připravit jednoduché jídlo, na kterém si pochutnáte? Neváhejte a vyzkoušejte recept, který vám dodá potřebné obranné látky po zimě.
Vepřová panenka v župánku. Foto: Kristýna Kolibová, TOPZINE.cz
Vepřová panenka je libové a chutné maso, které je delikatesou pro svá jemná svalová vlákna a velice výživné díky vysokému obsahu bílkovin. V kombinaci s listovým těstem, česnekem, který má detoxikační účinky, a špenátem, který je plný železa, získá tento pokrm vynikající a originální chuť.
Ingredience pro 2 osoby:
1 vepřová panenka
200 g listového těsta
několik listů špenátu
stroužek česneku
sůl
mletý pepř
Příprava: 10 až 15 minut
Pečení: 30 minut
Nejprve omyjeme celou panenku a potřeme ji solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Poté rozválíme listové těsto a poklademe špenátovými listy. Na takto připravené těsto položíme panenku a zarolujeme. Oba konce zabalíme, aby zůstala šťáva z masa uvnitř.
V předehřáté troubě na 250°C pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby nakrájíme panenku na jednotlivé 1 až 2 cm silné kousky a podáváme s bramborami či rýží.