Vaječná omeleta je jednoduché a levné jídlo, proto patří mezi oblíbená jídla studentů. Verze, kterou vám dnes představíme, je doplněná o parmazán a špenátovou náplň, takže ještě o něco lépe vypadá a mnohem lépe chutná.

Omeleta se špenátem může býti plnohodnotnou večeří. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Nemáte čas stát u plotny celý večer? Připravte si vaječnou omeletu, jídlo hotové za pár minut a přitom lehké a lahodné. Správná omeleta má být zvenku mírně osmažená, ale zároveň jemná a uvnitř měkká a kyprá. My jsme si ji navíc doplnili o lahodný špenát bohatý na železo.
Ingredience na jednu omeletu:
2 až 3 vejce
sůl, pepř
lžíce strouhanky
lžíce strouhaného parmazánu
Na špenátovou náplň:
100 g zmraženého špenátu
1 nebo 2 stroužky česneku
cibulka
smetana na vaření
Příprava je rychlá a jednoduchá
Abychom zbytečně neztráceli čas, nejprve si připravíme špenát. Na tuku osmahneme cibulku a zmražený špenát. Necháme rozehřát a pak přidáme nadrobno nakrájený nebo lisovaný česnek, smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Příprava omelety je opravdu triviální, proto je také tak oblíbená. Vejce rozklepneme do hrníčku, vidličkou je našleháme, přidáme sůl, pepř, strouhanku a parmazán. Všechno dobře promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky.
Na pánev dáme přiměřené množství tuku (máslo, olej) a ve chvíli, kdy je pánev rozpálená, do ní vlijeme směs. Rovnoměrně rozlijeme po celé ploše pánve a smažíme. Až bude omeleta opečená z jedné strany a dostatečně pevná, můžeme ji otočit a opéct z druhé strany. Jakmile je hotová, opatrně ji sundáme z pánve, naplníme špenátem, přehneme a podáváme.