Namazaný kousek pečiva je skvělý jako snídaně i lehká večeře. Co na něj? Pokud hledáte něco, na čem si pochutnáte a co vám zároveň neudělá čáru přes rozpočet, vyzkoušejte tuto barevnou a zdravou pomazánku.
Chuť pomazánky skvěle doplní krémový řecký jogurt. Foto: Adéla Svobodová, TOPZINE.cz
Pomazánku si můžete udělat ráno čerstvou a namazat si ji na bagetu nebo chleba ke svačině. Vyhnete se tak hladu před obědem.
Ingredience:
250 g nízkotučného tvarohu
pár lžic bílého řeckého jogurtu
2 menší nebo 1 větší mrkev
50 až 100 g eidamu
česnek
sůl
čerstvé bylinky
Připravíme si všechny ingredience a přiměřeně velkou misku. Mrkev a eidam nastrouháme na jemno, přidáme prolisovaný česnek (počet stroužků čistě dle vaší chuti), vidličkou promícháme. Ke vzniklé směsi přimícháme tvaroh a na zjemnění přidáme několik lžic řeckého jogurtu.
Na závěr pomazánku osolíme a ochutíme čerstvými bylinkami – skvěle se hodí například pažitka. Podáváme s pečivem.
Tip! Místo řeckého jogurtu můžeme použít 50 g změklého másla.