Toužíte v únoru po skvělém jídle, na kterém si pochutnáte a které vás zasytí, ale zároveň nebudete trpět výčitkami svědomí z každé kalorie a koruny navíc? Spolehněte se na italskou kuchyni.

Tagliatelle s kuřecím masem, lehké a rychle připravené itaslké jídlo, Foto: sxc.hu
Tagliatelle di pollo neboli tagliatelle s kuřecím masem je lehké italské jídlo, stálice mezi jednoduchými pokrmy připravenými za 20 minut.
K jeho přípravě se obyvykle používají široké nudle tagliatelle nebo šikmo nakrájené penne, ale bude vám chutnat s jakýmkoliv druhem těstovin.
Ingredience pro přípravu 2 porcí
300 gramů těstovin tagliatelle
2 kuřecí prsa bez kůže
olivový olej
bazalka
1 dcl smetany (12 % tuku)
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a restujeme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova, cca 10 min. Těstoviny uvaříme, odstavíme z plamene a z hrnce je přesuneme přímo do pánve s orestovaným masem.
Přidáme trochu vody z těstovin (voda, ve které se vařily těstoviny obsahuje škrob, a díky ní budou těstoviny lesklé a smetanové), smícháme se lžící olivového oleje, dle chuti osolíme či opepříme, přidáme smetanu a podáváme ozdobené bazalkou.