Vychutnejte si kouzlo jednoduchosti, kvalitních surovin a skvělé chuti. Pokud chcete ovládnout italskou kuchyni, začněte s tímto receptem.
Aglio Olio e Peperoncino si získá vaše sympatie Foto: Michaela Bajerová, TOPZINE.cz
Jedna z výhod italských těstovin je, že se jimi téměř nikdy nepřejíte. Italská kuchyně je postavená na kvalitních ingrediencích a někdy až neuvěřitelně snadné přípravě.
Jeden z božsky jednoduchých a klasických receptů je ten na špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli papričkou.
Ingredience
400 g špaget
1 dcl olivového oleje extra virgin
2 ks čerstvé feferonky
16 stroužků česneku
strouhaný parmazán
Těstoviny uvaříme ve vodě s jednou polévkovou lžící soli.
Na studenou pánev nalijeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a krátce orestujeme. Zalijeme dvěma lžícemi vody z hrnce, kde se vaří špagety, a stáhneme z ohně.
Uvařené špagety promícháme na pánvi se směsí a podáváme sypané parmazánem.
Tip! Do připravené směsi na těstoviny můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať.