Vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké či pracny. Tradiční cukroví, které každý zná. Je proto načase vyzkoušet něco nového, netradičního a přitom téměř bez práce.
Rafaelo koule, Foto: Anna Marešová, Topzine.cz
Rafaelo koule patří do kategorie nepečeného cukroví. Na jejich přípravu potřebujete prakticky jen kokos, salko, mandle a šikovné ruce. Rafaelo koule ozvláštní váš tác s cukrovím a potěší vaše blízké.
Co budete potřebovat:
200 g kokosové moučky
1 salko (slazené kondenzované mléko)
oloupané mandle
kokos na obalení
Do mísy nalijeme salko a přidáme kokosovou moučku. Vše promícháme, až se nám vytvoří lepkavá hmota. Tuto necháme uležet v míse a dáme ji na cca 30 minut do lednice. Kokos na obalení vysypeme do další mísy a dáme stranou.
Po 30 minutách vyndáme těsto z lednice a začínáme s modelováním. Vezmeme si do rukou kousek těsta a uděláme placičku. Doprostřed placičky dáme mandli a vytvarujeme kuličku. Tuto kuličku obalíme v kokosu a dáme na talíř.
Netradiční cukroví
Takto postupujeme, dokud z hmoty nevytvarujeme cca 15 – 20 Rafaelo kuliček. Když máme vše udělané, přikryjeme talířek s kuličkami potravinovou fólií a dáme opět do lednice, aby kuličky ztvrdly. A máme hotovo.