Menu
TOPZINE.cz

Recept na podzimní moučník. Zkuste netradiční hruškový koláč

K podzimu tradičně patří i koláče. Zkuste trošku netradiční postup se skvělým výsledkem, který vás ohromí. Lahodné hrušky dodají koláči tu pravou podzimní atmosféru.

Netradiční hruškový koláč, Foto: Veronika Hricková, Topzine.cz

Jak hrušky, tak i jablka patří momentálně mezi nejdostupnější a nejzdravější ovoce přímo ze zahrádky. Jsou velmi dobře zpracovatelné a jsou z nich výborné koláče, které nám dokáží pozvednout náladu. Proto je možné tento koláč obměnit i na variantu s jablky.

Co budete potřebovat:

120g rozpuštěného másla
70g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1/4 mořské soli
2 hrušky střední velikosti
150g krupicového cukru
2 vejce

Do misky s hladkou moukou přidáme kypřící prášek, sůl a promícháme. Připravíme si koláčovou formu, kterou vymažeme máslem. Hrušky si oloupeme a vykrojíme jádřince. Nakrájíme na osminky a rozložíme dokolečka (jak se nám podaří) na dno vymazané formy.

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme připravenou moučnou směs a promícháme. Přilijeme rozpuštěné máslo a znovu důkladně promícháme. Těsto přelijeme rovnoměrně přes rozložené hrušky a dáme péct na 180°C asi 40 minut, dokud není koláč dozlatova pečený.  Po upečení ho překlopíme na talíř a podáváme.

Pro navození podzimní nálady doporučuji rozložené hrušky (či jablka) posypat skořicovým cukrem.

Podávat můžeme se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou. Dobrou chuť.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na podzimní moučník. Zkuste netradiční hruškový koláč