Oblíbené palačinky se dají připravit i naslano. Nachystejte si lehkou večeři, jejíž příprava vám zabere jen pár minut.
Příprava palačinek je velmi jednoduchá a hlavně rychlá, takže jsou skvělou volbou, když dostanete hlad. Jediné, co vám může způsobit potíže, je uhlídat těsto na pánvi.
Ingredience:
- 1 vejce
- špetka soli
- 500 ml mléka
- 200 g hladké mouky
Náplň
- čerstvý listový špenát
- 200 g oblíbeného sýra
Ingredience na těsto smícháme v míse buď ručně nebo pomocí elektrického ručního šlehače, který nám zaručí hladké těsto bez hrudek. Poté necháme těsto 15 až 30 minut odpočinout. Mezitím si můžeme připravit náplň.
Špenát umyjeme a nakrájíme na kousky. Pokud listy nejsou příliš tvrdé, můžeme ho nechat tak, jak je. V opačném případě je třeba špenát spařit vařící vodou, nebo ho orestovat na pánvi s kapkou másla či olivového oleje.
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Lepší je zvolit takový sýr, který se rychle rozpouští, tedy spíše tučnější sýry.
Až nám nabobtná mouka v připraveném těstě, rozpálíme si tuk na pánvi a můžeme nalít takové množství těsta, aby pokrylo celou plochu pánve. Počkáme, až zezlátnou okraje, a palačinku za pomocí obracečky otočíme.
Recept na plněné palačinky. Vyzkoušejte je s ořechovou náplní a čokoládou
Po zezlátnutí druhé strany palačinku přesuneme na talíř a bohatě ji posypeme sýrem dokud je horká, aby se mohl rozpustit. Poté přidáme špenát a palačinku buď zabalíme, nebo jen přeložíme a můžeme ji posypat sýrem i špenátem i na povrchu.