K horkým dnům neodmyslitelně patří letní koktejly. Sangria, proslulá ve Španělsku a Portugalsku, zdomácněla i u nás. Nabízíme vám jeden z mnoha návodů, který je jednoduchý se skvělým výsledkem!
Ovoce nasáklé vínem – tím je typická Sangria. Foto: Jana Vašíčková, TOPZINE.cz
V Sangrii nesmí chybět červené víno, spousta ovoce, nealko a něco ostřejšího. Tento krvavý nápoj, označovaný také jako vinný punč, je vhodný na velkou party, ale i posezení ve dvou.
Není nutné řídit se striktně daným návodem, vhodné je každé ovoce, které máte rádi. Experimentujte, přidávejte ingredience dle libosti pro intenzivní chuťový požitek. Zde nabízíme inspiraci.
Ingredience na 1l Sangrie:
- 0,7 l červeného vína
- 0,3 l coca-coly (je možné přidat i vodu nebo džus)
- 4 cl metaxy
- 2 lžíce cukru
- 2 ks kiwi
- 4 nektarinky
- 1 pomeranč
- 1 jablko
- máta
- led
Příprava: 10 až 15 minut
Nejprve omyjeme a nakrájíme veškeré ovoce. Poté vložíme do nachystaného džbánu. Nalijeme víno, coca-colu, 2 panáky metaxy (je možné použít i brandy) a smícháme s cukrem. Pro řádné osvěžení přidáme led a na provonění a ozdobu mátu.