Máte rádi špagety a těstoviny všeho druhu, ale dochází vám nápady na jejich přípravu? Niváky patří mezi jednoduché recepty a suroviny, které budete potřebovat, máte většinou běžně doma.
Špagety (nebo také spaghetti) jsou tradičním italským pokrmem. Má je rád snad každý a to zejména pro jejich snadnou přípravu. Jsou zdravé, lehké a v kombinaci se zeleninovým salátem ideálním obědem či večeří.
Co budete potřebovat:
250 g špaget
200 g vepřové šunky
150 g nivy
3 stroužky česneku
250 ml smetany
máslo
Recept na špagety carbonara se smetanou: Sytý oběd s nádechem Itálie
Nejdříve si připravíme špagety. Do vroucí osolené vody vložíme 250 g těstovin a vaříme cca 10 minut. Během této doby špagety občas promícháme a ochutnáme.
Když jsou al dente, česky takzvaně na skus – uvařené, ale ne úplně doměkka – slijeme vodu a přiklopíme je pokličkou.
Poté si na pánvi nebo v kastrůlku opražíme šunku na rozehřátém másle a zalijeme smetanou. Chvilku povaříme a přidáme na kousky nakrájenou nivu a tři prolisované česneky. Vše pořádně zamícháme a čekáme, až omáčka zhoustne.
Nakonec přidáme k omáčce špagety a zlehka promícháváme, aby se suroviny spojily.