Pokud máte rádi hermelín, ale už ho nechcete jíst smažený v trojobalu, zabalte ho do listového těsta. Doplnit ho můžete zeleninovým salátem a získáte skvělý a lehký oběd.
Obalovaný hermelín je na menu každé restaurace. Pokud chcete změnu, vyzkoušejte náš recept.
Pro 4 osoby potřebujeme:
- 2 hermelíny
- 1 balení chlazeného listového těsta
- 4 kolečka šunky (dle chuti)
- 1 vajíčko
- sůl, pepř
Listové těsto rozdělíme zhruba na stejné čtvrtiny. Oba hermelíny rozkrojíme na dvě poloviny a obalíme šunkou v řezu, aby sýr při pečení nevytekl. Takto obalený hermelín zamotáme do těsta.
Recept na bramboru pečenou v alobalu. Zkuste rychlou a chutnou večeři ve dvou verzích
Troubu předehřejeme na 180°C. Hermelíny klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr potíráme rozšlehaným vajíčkem se solí a pepřem, aby byl výsledný hermelínový balíček po upečení hezky lesklý a zlatavý. Pečeme cca 15 minut, dokud listové těsto nezezlátne.
Tip! Listové těsto můžeme plnit i nerozkrojeným hermelínem. V této variantě není potřeba šunka, a tak si pochutnají i všichni vegetariáni.