Začíná sezóna, kdy zahrady provoní marinované maso. Nabízíme vám směs na grilovaní, která je výjimečná svou lehce nasládlou chutí. Grilované paličky budete mít hotové raz dva a všechny okouzlíte skvělou vůní i chutí.
Kuřecí nožičky nebo také paličky jsou pro grilování jako stvořené. Nejsou náročné na přípravu a hlavně jsou brzy hotové. Pro větší křehkost masa a lepší chuť nakládejte maso nejlépe den dopředu.
Ingredience (6 porcí):
6 kuřecích nožiček
2 dcl olivového oleje
1 polévková lžíce kečupu
1 kávová lžička sojové omáčky
1 kávová lžička dijonské hořčice
1 kávová lžička hnědého cukru
černý pepř (čerstvě umletý)
červená paprika (mletá)
mořská sůl
Příprava: 10 až 15 minut
Ingredience na marinádu promíchejte ve větší misce, kterou je možné zakrýt víkem nebo alobalem, a do směsi vložte kuřecí nožičky. Nechte uležet nejlépe jeden den v lednici.
Paličky pokládejte na gril a zhruba po 7 minutách (nebo dokud nebudou mít hezky zlatavou barvu) je otočte.
Recept na šopský salát. Připravte si tradiční bulharskou chuťovku
Tip: Potřete česnekem zeleninu jako cherry rajčata, menší cibuli, mrkev nebo papriky a napíchnuté na špejli dejte grilovat. Vynikající příloha je na světě.