Pokud potřebujete tip na rychlé jídlo se zeleninou a masem, ale zároveň nechcete donekonečna vařit těstoviny nebo rýži, připravte gnocchi podle našeho receptu.
Gnocchi vás zasytí a kuřecí maso vytváří spolu s listovým špenátem chutnou kombinaci. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Gnocchi jsou typickým italským jídlem. Pokud nemáte čas udělat doma vlastní, můžete použít předvařené, které se ve vroucí vodě uvaří do 5 minut.
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
2 větší kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
300 g listového špenátu
cibule
3 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
olivový olej
parmazán nebo eidam na posypání
gnocchi (dvě balení po 500 gramech)
Příprava masa
Nejprve si připravíme maso. Očistíme ho a nakrájíme na menší kostičky. Poté ho na chvíli naložíme – zakapeme olivovým olejem, přidáme sůl a pepř a podle chuti česnek. Necháme uležet.
Mezitím si nakrájíme cibuli, kterou ve vyšší pánvi osmahneme na oleji. Přidáme maso a restujeme zhruba 5 minut.
Příprava špenátu
Hrnec naplníme vodou, ve které budeme vařit gnocchi, osolíme a než přijde k varu, připravíme si listový špenát.
My jsme použili čerstvý špenát, který se dá koupit i v zimě, ale můžete použít také mražené listy špenátu. Špenát opláchneme, osušíme a příliš velké listy nakrájíme na menší kousky.
V pánvi (buď použijeme druhou, nebo z první přesypeme maso do mísy a použijeme tu samou) osmahneme cibulku s česnekem a přidáme špenátové listy. Přiklopíme poklicí a necháme dusit, až špenát zmenší objem.
Gnocchi
Do vroucí vody v hrnci nasypeme gnocchi. Až budou hotové, vyplavou k hladině. Špenát a kuřecí maso sesypeme do jedné pánve, zalijeme smetanou na vaření, podle chuti okořeníme a necháme ještě chvíli dusit, dokud se neuvaří gnocchi.
Jakmile jsou gnocchi uvařené, slijeme je a rovnou můžeme nasypat ke směsi špenátu a masa. Promícháme a můžeme podávat. Servírujeme posypané stouhaným sýrem.