Rtuť teploměru stoupá stále výš a vy máte chuť na sladké osvěžení? Vyzkoušejte náš recept na domácí zmrzlinovou pochoutku, a to i v případě, že doma nemáte profesionální zmrzlinovač.
Domácí vanilková zmrzlina, Zdroj: sxc.hu
K létu neodmyslitelně patří zmrzlina a tu si nyní můžete připravit i sami doma. Bude lepší než z cukrárny a navíc bez jakýchkoli konzervantů či barviv.
Ingredience:
150 ml smetany
2 bílky
3 žloutky
1 sáček vanilkového cukru nebo vanilkový lusk
60 g cukru krupice
ovoce na ozdobu
Žloutky spolu s cukrem smíchejte v kovové míse, kterou zahřejte ve vodní páře a obsah šlehejte asi 5 minut. Mísu poté vyndejte, přidejte do ní ušlehaný sníh z bílků, vyšlehanou šlehačku a vanilku nebo vanilkový cukr.
Vše důkladně, ale opatrně a zlehka promíchejte. Následně přelijte do nádoby, ve které se bude zmrzlina chladit, a nechte v mrazáku přibližně 3 hodiny.
Tip! Vanilková zmrzlina si skvěle rozumí s jahodami a snítkou máty.