Pokud už vás nebaví vařené nebo americké brambory, vyzkoušejte náš recept na bramboru pečenou v alobalu. Příprava je velmi jednoduchá a během chvíle můžete vykouzlit chutnou a plnohodnotnou večeři.
Jestli si lámete hlavu, co uvařit ve všední den k večeři, brambora v alobalu s tvarohovým dipem je tou správnou volbou. Chuť ozvláštní uzený losos.
Budeme potřebovat:
- 4 velké brambory
- 125 g tvarohu
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1/2 svazku pažitky
- 50 g plátků uzeného lososa
- 60 g zakysané smetany
- 1/2 svazku petrželky
Brambory ve slupce omyjeme a v osolené vodě vaříme přibližně 10 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Každou bramboru zvlášť zabalíme do alobalu, který můžeme z vnitřní strany potřít olejem, a pečeme asi 40 minut.
Recept na zapečené smetanové brambory. Udělejte netradiční přílohu
Zatímco se brambory pečou v troubě, smícháme tvaroh se smetanou. Omyjeme bylinky, osušíme je a jemně posekáme. Vmícháme je do tvarohu, osolíme a opepříme. Plátky lososa nakrájíme na tenké nudličky.
Brambory vyjmeme z trouby a alobal rozbalíme. Upečené brambory křížem nařízneme, rozevřeme, naplníme připravenou směsí a ozdobíme nudličkami lososa.
Jak upéct brambory v troubě? Tipy na křupavou přílohu k masu
Pečená brambora s česnekem a slaninou
Kdo má rád ostřejší jídla, může zkusit následující recept na česnekové pečené brambory.
Budeme potřebovat:
- 4 větší brambory
- 150 g majonézy
- 3 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
- petrželku na ozdobu
Postup je stejný jako u předchozího receptu. Brambory nejdříve pečeme v alobalu asi 40 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C.
Poradíme, jak správně uvařit brambory. Nebudou rozvařené, ani bez chuti
Poté rozmícháme majonézu s prolisovaným česnekem. Na pánvi orestujeme slaninu a necháme trochu zchladnout.
Upečenou bramboru rozkrojíme křížem, dovnitř dáme lžíci majonézy a posypeme anglickou slaninou a nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!