Opět přicházím s další buchtou typu smíchat a upéct. Tentokráte se jedná o výbornou tvarohovou dobrotu, která je vynikající i druhý den hezky naležená z lednice. To oceníte zejména v horkých dnech.
Postup přípravy
- Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové. V případě, že použijete tvaroh vaničkový, takový ten hodně mokrý, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.
- Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
- Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
- Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch
- Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Tip: Seznamte se s vestavnými troubami MORA s vnitřním zaobleným tvarem připomínajícím tradiční pec. Díky rovnoměrné cirkulaci horkého vzduchu upečete rovnoměrně buchtu i svatomartinskou husu. Díky programu EsoClean se navíc trouba čistí prakticky sama a vám tak odpadne neoblíbená práce.
Mouka dělá zázraky
Téměř identický recept, avšak s jiným vrstvením, jsem již zkoušela. Místo hladké mouky se použila polohrubá a hutnější tvaroh se instaloval navrch zdobícím sáčkem. Hladká mouka mi ale učarovala víc, dodá buchtě na vláčnosti.