Šťavnatá jablíčka snoubená s elegantní chutí kakaa doplněná čokoládovou polevou povýší obyčejnou buchtu na lahodný moučník ke kávě.
Foto: Petra Prokopová, Topzine.cz
Suroviny:
4 vejce
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 lžíce skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
prášek do pečiva
5-6 jablek na kostičky
(rozinky, ořechy)
+
čokoládová poleva
Celá vejce s cukrem utřeme do pěny. Za mírného šlehání přidáváme olej, skořici, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme i na malé kostičky nakrájená jablka. Nemusí být ani oloupaná, hlavně vyjměte jadřince.
Pokud máte rádi ořechy a rozinky, neváhejte jimi buchtu dochutit. Můžete tak třeba spotřebovat zbytky mletých ořechů z vánočního pečení nebo je jen nahrubo nakrájet.
Těsto je velmi husté, takže mu na plechu musíme trošku pomoci. Pečeme na 150 – 180 °C dle výhřevnosti vlastní trouby něco přes půl hodinky.
Nejlepší je buchta politá jakoukoliv čokoládovou polevou.
Foto: Petra Prokopová, Topzine.cz