Je vám vedro? Netoužíte po ničem jiném než po studené sprše, bazénu, nebo alespoň sklenici hodně ledové vody? Není divu, počasí nám dává řádně zabrat. Co tak ale zkusit trochu jiné osvěžení?
Ledu v létě není nikdy dost!, Zdroj: culliganhouston.com
Někdo to rád ledové!
Žijete v domnění, že káva i čaj jsou typicky zimní záležitosti? Ať už šálek kávy s výhledem na zasněženou krajinu, nebo horký čaj s rumem na horách, zavrhnout tyto nápoje v létě by byla velká chyba!
Oba dva mají totiž nejen mnoho variant zpracování a blahodárné účinky na lidský organismus, ale také nekonečné množství kombinací a přípravy. Tedy úplně minimálně jde oba nápoje zchladit, o tom určitě nebudeme pochybovat. A některé jsou vhodné i pro rychlou přípravu za studena.
Káva s ledem zaručeně osvěží
Profláklé ledové kafe v restauraci hosty docela často zklame. Sice se stane, že dostanete opravdu luxusní nápoj se zmrzlinou, šlehačkou, nezbytným brčkem a dokonce i ozdobným oplatkem, jindy vás ale může potkat studený turek s kydancem prošlé pěny.
Estetika platí i u kávy, Zdroj: randomdetox.com
Jak se zařídit, aby se vám nic takového zaručeně nestalo? Namíchejte si tu nejlepší kávu sami doma!
Ledová káva
- studená voda
- instantní káva
- mléko
- cukr
- led
- vanilková zmrzlina
- šlehačka
Příprava i ingredience jsou víceméně věcí názoru, zvyku a tradice. A samozřejmě také chuti! Doporučeníhodná je ale příprava z minimálně 50:50 mléka a vody, přičemž milovníci kalcia mohou klidně přidat třeba i plnotučné mléko či smetanu.
Do šejkru, krabice na mléko s víčkem nebo obyčejné petflašky nalijeme mléko, vodu a přihodíme asi dvě lžičky rozpustné kávy na sklenici a důkladně protřepeme. Vznikne nám tím nejen výborný nápoj, ale také pěna. Opticky tedy získáte něco jako frappé.
Vyhrajte si s dekorací!
Tekutinu přelijeme do sklenice, přisypeme cukr dle libosti a přidáme vanilkovou zmrzlinu. Pro lepší aroma není od věci použít cukr vanilkový.
Relax a dobré pití k sobě neodmyslitelně patří, Zdroj: dvdroest.nl
Aby káva déle vydržela ledová, bude to chtít i pár kostek ledu, nechcete mít přece ze zmrzliny máčku. Dozdobíme šlehačkou – ideálně podomácku vlastnoručně šlehanou a bodneme do svého výtvoru nepostradatelné brčko.
Když chceme být extra luxusní, zakoupíme si trubičky do pohárů a naaranžujeme je vedle brčka. Šlehačku můžeme ještě posypat grankem či originálním kakaem nebo kávou.
Potom už jen nohy na stůl a užíváme si léta! Příště si načrtneme nějaký ten způsob, jak si doma připravit lahodný ledový čaj a nepřijít při tom k úrazu.