Váš partner či partnerka na Valentýna jistě očekává romantickou večeři. Pokud jste zrovna švorc, nezoufejte. Tuhle slanou chuťovku zvládnete připravit i s minimem času, peněz a kuchařských dovedností.
Slaná srdíčka z listového těsta, Foto: Kristýna Kolibová, TOPZINE.cz
Nakonec si pochutnáte stejně jako v luxusní restauraci a výhodou je, že vaši peněženku to rozhodně bolet nebude.
Ingredience (na 12 srdíček)
200 g listového těsta
100 g zralé goudy (nebo eidamu)
50 g parmské šunky
4 snítky petrželky
1 žloutek
sůl
mletý pepř
Listové těsto rozválíme na pomoučené podložce. Do mísy nastrouháme sýr nahrubo, šunku na drobné kostičky a smícháme s petrželkou. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Připravenou směs z mísy rovnoměrně poklademe na těsto. Nejprve zarolujeme jednu stranu podélně do středu, poté druhou.
Takto smotanou roládu zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku na 20 minut. Po vyjmutí nakrájíme na jednotlivé plátky a tvarujeme do tvaru srdíčka jemným zmáčknutím.
Vytvarované kousky dáme na plech a potíráme rozšlehaným žloutkem, aby se opekly dozlatova. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 až 15 minut. Přejeme vám dobrou chuť a krásně strávený svátek všech zamilovaných.