Absolutním vítězem Grand Prix CBA 2012 se stal Kamil Hégr, který připravil koktejl s ledovou tyčinkou se zamraženými brusinkami, ozdobený levandulí a meduňkou. Jako jednu ze svých zálib uvedl Hégr práci za barem a slečny před barem.
Barmani v hlavní soutěži zdobili koktejly ovocem, jedlými ozdobami i růžovými poupaty. Kamil Hégr zvolil levanduli. Foto: Pavlína Civínová, TOPZINE.cz
Hégr převzal z rukou ředitele České barmanské asociace, Aleše Svojanovského, pohár WINNER BOHEMIA SEKT COCKTAIL COMPETITION – GRAND PRIX CBA 2012 a od generálního partnera soutěže, společnosti Bohemia Sekt, šek na 1 000 eur.
Symatický barman, který působí na Hotelové škole Vincenze Priessnitze v Jeseníku, už při přípravě vítězného drinku sklidil bouřlivý potlesk hostů. V kategorii Sparkling Cocktails bodoval na Bohemia Sekt Cocktail Competition s tímto koktejlem.
Sparkling Rudolf
2 cl Plum vodka (Rudolf Jelínek)
2 cl Plum likér (Rudolf Jelínek)
1,5 cl Monin Mango Puree (Monin S.A.)
1 cl Monin Fleur de Sureau (Monin S.A.)
2 cl fresh Litchi puree
dolít Bohemia Sekt Prestige brut (BOHEMIA SEKT)
zástřik limetovou kůrou
vložka: tyčinka ledu, ve které jsou zamraženy brusinky
ozdoby: ostružina, brusinka, meduňka
způsob připravy: shaker
Vítěz hlavní ceny České barmanské asociace protřepal jednotlivé složky drinku v shakeru a připravil si servírovací sklenici s ouškem, které ozdobil líkem a snítkou levandule.
Do skvěle vypadajícího nápoje v servírovací sklenici vložil připravenou ledovou tyčinku s brusinkami a hotový drink dozdobil meduňkou, brusinkou a ostružinou.