Po celém světě existují miliony pizzerií. Jedna vedle druhé. Udržet si postavení, vybudovat si stálou klientelu a stále přicházet s něčím novým umí jen málokterá pizzerie. Redakce Topzine.cz zve čtenáře na ochutnávku jedné z těch, která výše daná kritéria splňuje. Do pražské pizzerie La Ventola.
Po překročení prahu La Ventoly v Soukenické ulici, jako by se chtělo vydechnout obdivné Buon giorno. Natolik zde na hosty hned po prvních několika krůčcích dýchne pravá italská atmosféra. Ne nadarmo dostala tato pizzerie název La Ventola. Toto slovní spojení v hovorové italštině vystihuje útulnou hospůdku s typickou domácí kuchyní. Název La Ventola ovšem skrývá i druhotný význam. V překladu slovo ventola znamená vrtule. Proto nás nepřekvapí množství fotografií na zdech zobrazujících letadla a detaily vrtulí.
Interiér La Ventola, Zdroj: laventola.cz
Jako každá správná pizzerie i La Ventola nabízí široké spektrum typických italských pokrmů. Pizza, těstoviny, masitá jídla, saláty i dezerty jsou připravovány z originálních italských surovin. Dokonalou iluzi Itálie dokresluje vědomí, že na sestavení jídelního lístku se podílel italský mistr kuchař Lorenzo Valvo.
La Ventola nabízí svým hostům i několik bonusových faktorů. Dvě plazmové televize pro sledování sportovních přenosů, denní menu, donášku jídel do domu a samozřejmě možnost odnést si veškeré pokrmy s sebou. Majitelé čtyřnohých přátel jistě ocení povolení vstupu se psem. Pro maximální komfort jsou akceptovány stravenky i platební karty. Jedinou negativní stránkou je absence letní zahrádky, z prostorových důvodů. Právě zde panuje onen pověstný dolce vita. Arrivederci!
www.laventola.cz
OTEVÍRACÍ DOBA:
Po-Ne 11-23 h
TIP NA JÍDLO: Pizza VEGETARIANA 24 cm za 94,- / 32 cm za 129,-
rajčata, mozzarella, žampiony, špenát, paprika, čerstvá rajčata, kukuřice
TIP NA PITÍ: Merlot Veneto IGT 0,75l 180,-
HODNOCENÍ: 3***