Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Pierre Richard v Praze. Otevřel restauraci, připravil večeři a potěšil fanoušky

Redakce

Redakce

18. 11. 2011

FOTO: Pierre Richard s vínemZnámý “roztržitý blondýn” z Francie přijel do Prahy, aby zde pokřtil žižkovskou restauraci Mon
Rouge Pif. Svým hostům a přátelům nabídl ochutnávku vlastních vín a pohostil je šestichodovým
večerním menu.

FOTO: Pierre Richard s lahví vína

Pierre Richard má rád kvalitní víno, Foto: Vojtěch Herout, Topzine.cz

Slavný herec z Paříže už poněkolikáté navštívil Česko. Naposled točil v roce 2008 v Praze film Faubourg 36 a několik let zpátky, konkrétně v roce 1996, byl v Karlových Varech oceněn jako nejlepší herec. Dle jeho slov je to jediné ocenění, které dostal  kromě ceny v sedmnácti letech za gymnastiku.

Vinař a gurmán

„Dnes jsem tady jen jako vinař a milovník dobrého jídla.“ Zhruba takhle by se dala charakterizovat jeho prozatím poslední vizita Prahy. Restaurace, kterou křtil a které se stal patronem, nese jméno jeho vůbec prvního vína z roku 1989.

Jako vinař začínal Pierre v roce 1986, kdy koupil usedlost v panství Evêque u Středozemního moře ve vinařském regionu Languedoc – Corbieres a zrenovoval na něm původní vinice. O tři roky později sklidil první už zmiňované víno Mon Rouge Pif, jehož název by se dal volně přeložit jako „Můj červený fňák“.

FOTO: Pierre Richard s vínem

Posoudit kvalitu vína je umění, Foto: Vojtěch Herout, Topzine.cz

Od té doby vytvořil několik dalších řad vín včetně prémiové Cuvée Cardinal. Víno, které představil v České republice, nese název Noces d´Argent s volným překladem Stříbrná svatba. Stříbrná svatba je červené víno, které vzniklo na počest výročí Richardovy „svatby“ s vinicí a vinařstvím.

Lahev vína i s autogramem

Jeho vína jsou odborníky řazena mezi nejlepší Corbieres na trhu a vinařství Pierra Richarda pravidelně získává ocenění doma i v zahraničí a je držitelem několika prestižních zlatých medailí z Paříže.

Pierrův program byl sice značně nabitý rozhovory s novináři, samotným otevřením restaurace a přípravou večeře, ale našel si čas i pro své fanoušky při autogramiádě etiket vlastních vín v Café Rozmar.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Pierre Richard v Praze. Otevřel restauraci, připravil večeři a potěšil fanoušky