Od konání pražského Prague Food Festivalu uplynul již týden. Vybrali jsme pro vás nezapomenutelné dobroty, které PFF v zámeckých zahradách Pražského hradu letos nabídl.
Restaurace Mammá nabídla domácí řemeslný sýr plněný šunkou a olivami a podávaný s vesuvským chlebem. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Poslední květnový víkend se chuťové pohárky každého gurmána tetelily štěstím. Od pátku do neděle byl svátek dobrého jídla možností k ochutnání opravdových delikates a netradičních chuťových kombinací.
Netradiční parmazánová zmrzlina se sušenými fíky. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Jídlo kosmonautů, které na festivalu připravovala technicko-emocionální labolatoř Mandarin Oriental. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Jahodový cheesecake s křupavou oplatkou se rozplýval na jazyku. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Šišky s mákem, cukrem a přepuštěným máslem zastupovaly na PFF českou klasiku. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Tradiční francouzská polévka bouillabaisse s mořskými plody v podání restaurace Chateau St. Havel. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Moderní gastronomie s využitím tradičních prvků – to je smažený hovězí jazyk na kedlubnovém ragú. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Pražská restaurace Cowboys předvedla americkou kuchyni v nejlepší formě. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Domácí kmínový chlebíček se škvarkovou pomazánkou s jalapeňos. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
V tempuře smažená tuňáková sushi rolka podávaná se salátkem z mořských řas z Corinthia Hotel. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Neodolatelný talířek s výběrem z italských uzenin s nakládanou zeleninou a domácím chlebem. Foto: Tereza Adámková, TOPZINE.cz
Nezapomenutelné bylo samozřejmě také nedělní hmyzí menu v podání restaurace Noodles a množství gastronomických workshopů a přednášek.
Na Prague Food Festivalu se letos představilo 34 špičkových českých i zahraničních restaurací, 7 stánků s delikatesami a 17 stánků s míchanými alkoholickými, nealko i bio ovocnými nápoji. Nyní už nezbývá, než se těšit na další ročník.