Imunitní systém člověka je velmi důležitý pro život, zvláště v této době. Zvýšit ho může každý po svém. Někdo preferuje pravidelné otužování a návštěvu sauny, jiný se spoléhá na vitamín C, který je obsažen nejen v ovoci a zelenině, ale i v doplňcích stravy. Člověk si tak může zvolit svou variantu posílení obranyschopnosti svého těla. Acerola je barbadoská třešeň, která patří k rostlinám s nejvyšším obsahem vitamínu C , který jak jistě všichni ví, není jen na podporu imunitního systému, ale i k posílení energetickému metabolismu.
Vitamín C
Jak už bylo řečeno, vitamín C je velmi prospěšný pro lidské zdraví a je jednou z nejdůležitějších mikroživin, tedy živin, které se v lidském těle nacházejí ve velmi malém množství, ale jejich role je velmi vysoká a důležitá. Asi málo lidí ovšem ví, že vitamín C je nestabilní ve vnějším prostředí a při zahřívání se rychle ničí. To znamená, že při vaření zeleniny nebo ovoce se vitamín C prakticky zničí za pouhé 2-3 minuty.
Kyselina askorbová, jinak tedy vitamin C je antioxidant, který poskytuje přímou ochranu bílkovin, tuků, buněk před škodlivými účinky volných radikálů, zvyšuje vstřebávání železa, zabraňuje šíření zánětů, pravidelným užíváním člověk takzajistí očistu svého těla od toxických látek a zajistí aktivní produkci proteinových sloučenin, udržuje procesy regenerace poškozených tkání a může zabránit rozvoji onemocnění kardiovaskulárního systému. Céčko je tak významným vitamínem pro život člověka.
Acelora jako zdroj vitamínu C
Kyselina askorbová se do lidského těla dostává především z rostlinné potravy. Pokud člověk užívá ještě doplňky stravy, které jsou běžně k dostání, může zvolit Woldohealth vitamín C. Jde o doplněk stravy 100 % přírodního původu. Získáván je z aceroly, barbadoské třešně. Je to tropické ovoce pocházející z Jižní a Střední Ameriky. Plody aceroly se mohou jíst čerstvé, vyrábějí se z ní džemy a sklízejí se v téměř zralém stavu, protože v tuto chvíli v nich obsah vitamínu C dosahuje svého maxima. Céčko se v tomto případě vyznačuje daleko lepší vstřebatelností, než je tomu u syntetické formy tohoto vitamínu. Acerola mimo vitamín C obsahuje i vitamín A, B, K.