Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Gastronomické sklo. Na co se zaměřit?

Dobrá restaurace znamená nejen chutné jídlo, ale také správná atmosféra a krásná stylová výzdoba. Nádobí je prvek, kterému zákazníci věnují zvláštní pozornost. Musí kombinovat funkčnost a elegantní vzhled. Křišťálově čisté a lesklé sklo na stole by mělo být vizitkou každého gastronomického prostoru. Jak vybrat perfektní sklo pro gastronomii?

Gastronomické sklo – nejdůležitější vlastnosti 

Profesionální nádobí by se mělo vyznačovat vysokou kvalitou a přizpůsobením se požadavkům prostor, které slouží denně velkému počtu hostů. Sklo gastronomicke, ze kterého se nádobí vyrábí, by mělo být hladké a dokonale průhledné. Na tomto typu materiálu jsou rychle patrné nerovnoměrné povrchové i výrobní vady. Sklenice, hrnky a poháry by navíc měly mít bezpečně zaoblenou hranu a dostatečnou tloušťku, která jim umožní jejich dlouhodobé používání. Je také nutné přizpůsobit nádobí pro mytí v myčce na nádobí. Velmi křehké typy sklenic nejsou vhodné pro použití v restauraci nebo baru, protože představují hrozbu pro hosty, a navíc jejich odolnost je příliš nízká.

Kávové nádobí. Poutavé a univerzální skleněné šálky

Skleněné šálky na cappuccino a espresso vypadají na stole velice originálně a navíc se hodí do většiny interiérů. Přicházejí v mnoha stylech a tvarech, od klasických až po modernější, hranaté modely. Pokud jde o standardní provedení, doporučujeme kolekci Basic od tureckého výrobce Pasabahce. Naproti tomu kolekce Nuevo od francouzské společnosti Arcoroc představuje surovou a překvapivější estetiku. Obě varianty jsou vyrobeny z tvrzeného skla, což znamená, že jsou odolné proti náhlým změnám teploty. Tyto modely lze snadno umýt v myčce na nádobí, takže jsou skvělou součástí vybavení pro gastronomii.

Sklenice na alkohol. Věnujte pozornost rozmanitosti 

Sklenice na alkoholické nápoje jsou velmi široká kategorie, protože téměř každý druh alkoholu by měl být podáván ve speciálním druhu sklenice. Pohár, která je určen pro pití červeného vína, nebude s podáváním koňaku vůbec souviset. Podobná situace nastává při podávání alkoholu, který se konzumuje v malých porcích. Sklo, které je určeno pro vodku, by se nemělo používat při podávání likérů. Na místě, kde se podává alkohol, by tedy měl být výběr pohárů a sklenic opravdu velký. Tento fakt může vyžadovat velkou investici, ale stojí za to poskytnout do baru správné množství kvalitního skla, protože to vzbudí dobrý dojem na zákazníky. Co je kromě široké škály tvarů důležité při kompletaci nádobí na alkohol?

Důležitým faktorem při výběru sklenic a pohárů je jejich elegantní vzhled. Pití alkoholu je velmi často součástí ceremonií a oslav nějakých důležitých událostí. Proto by servírování šampaňského nebo vína mělo mít odpovídající kvalitu ve formě estetického skla, které díky svému tvaru zvýrazní chuťové vlastnosti alkoholu. Elegantní sklenice a poháry najdete v sortimentu obchodu Gastromania.cz, kde jsou k dispozici špičkové značky jako Libbey, Chef & Sommelier a Bormioli Rocco.

Kromě vznešených sofistikovaných a efektivních modelů jsou na každém místě užitečné i sklenice různých stylových tvarů, ve kterých můžete podávat barevné koktejly a longdrinky. Vysoké koktejlové skleničky na noze se hodí k barevným nápojům, které se nejčastěji podávají v barech a hospodách. Povinné druhy skla, které by restaurace měla poskytovat, jsou sklenice a džbánky na pivo. Na většině míst je pivo jedním z alkoholů, který se podává nejčastěji. Proto stojí za to věnovat zvláštní pozornost pořádnému, robusnímu provedení tohoto typu nádob, aby odolaly častému mytí a používání. Na webu Gastromania.cz najdete širokou škálu pivního skla, které je navrženo speciálně pro gastronomická zařízení.

Kde koupit sklo pro gastronomii? 

Skleněné nádoby určené pro profesionální použití se liší od nádob dostupných v běžných obchodech. Pokud hledáte vysoce kvalitní barové vybavení, zvolte obchody vytvořené přímo pro gastronomický průmysl. Nakupování na Gastromania.cz je zárukou kvality a sortimentu složeného speciálně pro náročného zákazníka z oboru HoReCa

Ohodnoťte tento článek:
4,7
Právě čtete

Gastronomické sklo. Na co se zaměřit?