Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Ambiente Brasileiro – jídlo v hlavní roli

Redakce

Redakce

16. 12. 2010

Foto:Vchod do Ambiente BrasileiroRestaurací je v současné době jako hub po dešti. Obrovská konkurence mezi restauratéry však přináší výhody pro nás, jejich zákazníky. Někdo se snaží zapůsobit nízkou cenou, vegetariánským jídelním lístkem, příjemnou lokalitou, jiný láká hosty na polední menu nebo kuchyni 15. století a dobové kostýmy. Hlavním marketingovým nástrojem v Ambiente Brasileiro jsou kvalitní pokrmy. Tedy to, kvůli čemu především restaurace navštěvujeme. Exkurzí do Brazílie vás navíc provede přátelská obsluha a příjemné prostředí.

Foto:Vchod do Ambiente Brasileiro

Vchod do Ambiente Brasileiro, Foto: Filip Trousil, Topzine.cz

Název Ambiente pod sebou skrývá celkem devět provozoven. Dvě z toho se zaměřují především na brazilskou kuchyni. Do jedné z nich se prostřednictvím následujících řádků podíváme.

Tak trochu jiná restaurace

Ambiente Brasileiro je tak trochu jiná restaurace. Poznáte to hned poté, co se usadíte ke stolu. Vedle klasického příboru a skleničky se ještě objevují kleštičky a jakýsi podtácek – z jedné strany zelený, z druhé červený.

Po objednání nápoje vám obsluha doporučí navštívit salátový bar. Vybrat si můžete z několika druhů zeleniny, mořských plodů nebo sushi. Poté zbývá jediné, vrátit se na místo a dát obsluze zelenou.

Festival hovězího

Jako mávnutím kouzelného proutku za vámi začnou chodit kuchaři. Mají společného jmenovatele – dlouhou jehlu s velmi chutným masem. Galapředstavení začíná kuřecím, konkrétně prsem a vykoštěným stehnem. Následuje smršť hovězích dobrot.

V této fázi pochopíte smysl již zmíněných kleštiček. Z velkého kusu hovězího masa odkrajují kuchaři podle chuti. Na vás je, aby se odkrojený kousek nikam nezatoulal. Vzhledem k velmi pestré nabídce hovězího zmíním jen některé druhy. Je to například svíčková, vrchní část kýty nebo nízký roštěnec.

Restaurace

Jiný pohled na vchod, Foto: Filip Trousil, Topzine.cz

Podobně hojně je zastoupena i říše ryb a mořských plodů. Může se tedy stát, že se vám v jednu chvíli sejde na talíři hejno krevet, několik kousků sépie a šťavnatý losos. To ovšem není na škodu. Vše chutná tak dobře, že se někdejší obyvatelé moře o svou budoucnost nemusejí obávat. Pokud vám zbude místo v žaludku, neváhejte ochutnat i neméně dobré kachní prso nebo vepřovou panenku.

Sladká tečka na závěr

Po takto náročné večeři si každý zaslouží odměnu. V Ambiente je odměna v podobě grilovaného ananasu. Ten vám pomůže s trávením. Nyní je vhodné obrátit podtácek na červenou stranu, dokud můžete domů po svých.

Ambiente Brasileiro je podle mého velmi kvalitní restaurace. Pokud se rozhodnete ji navštívit, informujte se o cenách. Ty se totiž mění podle denní doby. Někomu by se i tak restaurace mohla zdát velmi drahá. Pokud si ale uvědomíte, co za své peníze dostanete, budete mile překvapeni.

www.ambi.cz
Adresa:
U Radnice 8/13, Praha 1
Otevírací doba:
Pondělí – Neděle     11:00 – 24:00
Hodnocení:
Jídlo: 5***** Obsluha: 5***** Atmosféra: 4****

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Ambiente Brasileiro – jídlo v hlavní roli