Toužebně vzdycháte vždy, když v cukrárně za sklem vidíte tu výbornou dobrotu, při jejíž konzumaci málem přicházíte o chrup? Zkuste si postrach všech stoliček udělat letos k Vánocům!
Je třeba:
250 ml smetany ke šlehání
150 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 1/2 polévkové lžíce hladké mouky
300 g směsi (např: kandované ovoce,
rozinky, arašídy, ořechy…)
Směs kandovaného ovoce a oříšků si nakrájíme na menší kusy, jak to známe z cukrárenských marokánků a nachystáme si ji bokem.
Ze šlehačky cukrů a mouky uvaříme v hrnci hustou kaši, do které po vychladnutí směs vmícháme.
Na plech vyložený pečicím papírem dáváme pomocí dvou lžiček hromádky polotovaru dostatečně daleko od sebe. Směs se v troubě bohatě rozteče. Hromádky tvořte tak velké, jak si přejete mít rozlehlé výsledné marokánky.
Není třeba bát se nových druhů cukroví
Hromádky rozplácneme vidličkou. Pokud se k ní náš výtvor lepí, můžeme ji mezi prací namáčet v pitné vodě. Pečeme na 160 °C dozlatova.
Po ztuhnutí a zchladnutí poléváme čokoládovou polevou.