Menu
TOPZINE.cz

Nepečený kokosový kmen lepší než ze stánku

Také každoročně na vánočních trzích neodoláte? Jsou většinou tříbarevné a lákají už na dálku. Letos ale můžete nechat peněženku schovanou. Zkuste si udělat svůj vlastní kokosový kmen!

FOTO: Jablko

Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz

Suroviny:
250 g kokosu
1 salko (slazené kondenzované mléko)
100 g sušeného mléka
kakao
červená potravinářská barva

Kokos, salko a sušené mléko smícháme a důkladně propracujeme. V ideálním případě rozdělíme na tři části, z nichž jednu necháme bílou, druhou obarvíme kakaem a třetí červenou potravinářskou barvou.

Vyválíme z každé barvy jeden váleček, propleteme je a spojíme do jednoho kmenu.

V realitě není od věci vynechat červenou část, neboť potravinářská barva ráda barví tam, kde nemá. Pokud nejste taky zrovna zručný umělec, můžete si vyložit formu na bílkový chlebíček potravinářskou fólií a do ní nastřídačku kokos vrstvit. Potom fólii zavinout a vyválet kmen.

FOTO: Perník

Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz

Ten necháme ztuhnout v chladnu a už jen vesele krájíme. Z kokosové hmoty můžeme tvořit i barevné kuličky a ukládat je do papírových košíčků. Kuličky je vhodné obalit ještě v kokosu.

OBR: Rubrika Apetit - čtenářské tipy

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Nepečený kokosový kmen lepší než ze stánku