Nepečené cukroví hodné profíků i amatérů. Hotové za pár minut, parády a chuti habaděj. Co víc si přát?
Suroviny:
1/2 másla
1-2 balíčky burizonů
2 balíčky karamelek
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme karamelky. Pokud se vám zdají velké, můžete si je předkrájet. Když se vše spojí a trošku zpění, přisypeme burizony.
Pokud chcete více karamelový výsledek, použijte jen jedny burizony.
Hrnec odstavíme z plotny a buď lžičkou, nebo rukama můžete tvořit kuličky do malých papírových košíčků. Já ale preferuji verzi na roládu. Směs tedy naliji do alobalu, můžete jím třeba vyložit formu na bílkový chlebíček, a pomocí alobalu vytvořím požadovaný tvar.
Necháme vychladit a je hotovo. Krájíme na plátky a pokusíme se nesníst před Štědrým dnem.
Roládu můžete vytvarovat do libovolné velikosti i tvaru, Foto: Eva Mácová, Topzine.cz